2. kolo KP 1 s Vyškovem

13.11.2017 22:43

Druhé kolo KP 1 jsme odehráli ve Vyškově. 

Opět jsme celkem brzy prohrávali poté, co Libor Diviš ztratil kvalitu s jeho bývalým oddílovým kolegou z Tetčic Josefem Dirgasem. 

Pak jsem remízoval Jardou Hejným. Jarda si na mě připravil neobvyklé zahájení 1. e4 b6, v zahájení získal černými lepší hru, pak se mi podařilo pozici  vyrovnat a partii zremizovat.

Pak ještě remizoval Gustav s Janem Čermákem, a Jura Kubíček s panem Moučkou. Pro Juru to byl dobrý výsledek, s pěšcem méně se mu podařilo přejít do koncovky s různými střelci.

Standa Staněk neudržel koncovku s Tomášem Mourycem, musím uznat, že Standa bojoval, dostal se do horší pozice, kterou nešlo udržet. 

Tím se domácí přiblížili k výhře. Podařilo se nám zkorigovat výhrou Daniela Gajdoše s panem Rozumkem. Daniel výhral díky zbytečné a nekorektní oběti jezdce ze strany pana Rozumka.

Za stavu 4:3 pro domácí se snažil René zachránit remízu v partii s panem Kejíkem. René musel odmítnout nabídky na remízu, zkoušel různé triky, ale pan Kejík se nenechal nachytat, v časové tísni to zahrál kvalitně a nakonec se mu podařilo zvítězit.

Celkově zvítězil domácí Vyškov 5:3. Utkání to bylo velice bojovné a dlouhé, pro nás se špatným koncem.

Po utkání jsem s Reném a Danielem navštívili pana Vykydala v domě pro seniory v Dědicích. Pan Vykydal se zajímal o sportovní výsledky od šachu přes hokej, fotbal a vymyslel pro Daniela přezdívku Belzebub.

 

Lukáš Řehůřek

—————

Zpět