6. kolo KP 2 se Střelicemi A

16.01.2017 21:09

6. kolo KP 2 se Střelicemi A jsme sehráli v tradiční hrací místnosti na Průkopniku, kde byla na konci minulého roku včetně doby, kdy jsme měli sehrát minulý domácí zápas s Jezdci Jundrov, vyměněna podlaha. Co se týče sestav, měli jsme my i naši soupeři několik hráčů na "marodce".
V utkání jsme šli do vedení poté, co Tomáš Kacálek porazil na 8. šachovnici bleskově hrajícího Miloše Horáka, který měl na konci partie na hodinách  o 3 minuty více než na začátku partie. Pak skončila remízou partie na 2. šachovnici, kde hostující Ladislav Peša nabídl Renému remízu poté, co pan Peša pěknou kombinaci získal pěšce a aktivní = přivyhranou pozici. Nelíbilo se mu však, že by vznikla pozice s nestejnými střelci, v každém případě ale v každém případě mohl hrát bez rizika na výhru.
V utkání dvou Pavlů zvítězil náš Pavel Kopkan nad hostujícím Pavlem Porčem, aniž by cokoli obětoval (aspoň jsem si toho nevšiml).  Pak remízoval Gustav s Radovanem Pokorným. Na 4:1 jsem zvýšil po výhře s Vladanem Hrdličkou. Vladan rozehrál dobře zavřenou španělskou obranu, ale doplatil na to, že si vzal otráveného pěšce ve střední hře, čímž mi umožnil zaútočit na krále a zvítězit. Vítězství zajistil Petr Alexandr výhrou nad Milošem Horákem. Za rozhodnutého stavu skončila remízou zajímavá partie mezi Jakubem Ševčíkem a Mirkem Hruškou. Za hosty zkorigoval výsledek zápasu Václav Farář výhrou nad Liborem Divišem. Libor odmítl soupeřovu nabídku na remízu ve střední hře. Partie přešla do koncovky s dvěma lehkými figurami na obou stranách, přičemž pan Farář měl o pěšce více, pak se mu podařilo získat Liborova zatoulaného střelce za pěšce a o výsledku partie bylo rozhodnuto.
Celkově jsme v utkání zvítězili 5,5:2,5.

Lukáš Řehůřek

—————

Zpět