8. kolo KP 1 s Vinohrady

14.02.2016 18:35

Po překvapivém vítězství v minulém kole ve Veselí nad Moravou jsme získali šanci na záchranu v KP 1, kterou jsme mohli podpořit případným vítězstvím v zápase 8.kola s Vinohrady.

Zápas začal malým faux-paux, které naštěstí včas zachránil rozhodčí zápasu René Přibyl. Po přečtení sestav si hráči posedali, byl jsem přesvědčen, že je vše v pořádku. Pár minut po zahájení zápasu za mnou přišel René s tím, že na 6. šachovnici hraje Arnošt s kapitánem hostů Mariánem Vargou bílými figurami, zatímco by měl správně hrát černými figurami, když přece hrajeme doma. Hráči odehráli pouze jeden tah (Arnošt zahrál svůj úvodní oblíbený tah Jf3 a soupeř odpověděl d5), René poté ukončil partii a soupeři začali hrát novou partii opačnými barvami.

Po přibližně půl hodině hry remízoval Pepa Spodný s panem Hladíkem a René s Adamem Páralem a stav zápasu byl 1:1. 

Ostatní partie byly bojovné a skončily po 2,5 hodině až 3 hodinách hry. Nejprve jsme se ujali vedení po první výhře Dana Gajdoše za Bystrc. Pak porazil Jakub Ševčík Michala Sysla, jehož král podlehl matovému útoku - viz závěrečná pozice 

Ševčík Jakub - Sysel Michal.jpg

Gustav potrvrdil na 8. kole velký rozdíl v Elo proti soupeři Vladimíru Vaňkovi, kterého udolal ve věžové koncovce. 

Krátce poté vyhrál Jirka Sysel s Tomášem Lamserem a stav zápasu byl 5:1 pro nás. Zbývající dvě partie mezi mnou a Tomášem Mudrou na 1. šachovnici a Arnoštem s Mariánem Vargou skončily za rozhodnotého stavu remízou. Porazily jsme Vinohrady naším tradičním výsledkem v této sezoně 6:2 (2 krát jsme 6:2 zvítězili, 3 krát jsme prohráli 2:6).

Lukáš Řehůřek

 

—————

Zpět