9. kolo KP 1 s Univerzitou

28.02.2016 17:39

V 9. kole nás čekal záchranářský zápas s Univerzitou. Oba týmy měly před zápasem 9 bodů. Vedení v zápase se ujala domácí Universita poté, co Honzík Uhmann porazil Petra Kučeru. Honzík dorazil s tradičním 45minutovým zpožděním, ztratil pěšce, po Petrově hrubé chybě však získal kvalitu a vzniklou koncovku věže proti jezdci s mnoha pěšci na obou stranách již nebylo možné udržet. 

Poté skončila remízou partie na 1. šachovnici mezi mnou a Kyrylem Slepovem. Pokusil jsem se překvapit soupeře volbou zahájení, ale podle rychlostí tahu soupeře jsem měl spíše pocit, že jsem spadl do soupeřovy přípravy. Partie přešla do koncovky se 4 střelci s o něco lepšími vyhlídkami pro soupeře, pozici se mi však podařilo vyrovnat a partie skončila remízou v rovné pozici.

Další remíza se udála na 4. šachovnici mezi Danem Gajdošem a panem Masaříkem, kde kolem 20. tahu vznikla totálně zablokovaná pozice, se kterou nešlo za obě strany dělat nic jiného, něž ji dát za remis.

Poté jsme prohráli na 5. šachovnici, kde se utkali dva bývalí hráči Tetčic, David Hampl a Jirka Sysel. Původně jsem předpokládal, že tato partie skočí remízou, nicméně partie byla bojovná, Jirka se dostal do stísněné pozice, kterou neudržel. Domácí se dostali do vedení 3:1 a s námi to vypadlo špatně.

Naštěstí stav utkání snížil Gustav na 3:2, kdy získal v partii s panem Zerdaloglu pěšce ve střední hře, kterého následně uplatnil ve věžové koncovce. 

Pepa Spodný hrál na 2. šachovnici s panem Kišou. Zahájení se Pepovi příliš nepovedlo, ztratil kvalitu, v následných zápletkách se lépe orientoval soupeř a Universita zvýšila na 4:2.

Domácí si vítězství pojistili z pozice síly na 7. šachovnici, kdy pan Rokos stál s Jakubem Ševčíkem  celou partii jasně lépe, partie však do koncovky nestejnobarevných střelců, kterou Jakub v pohodě udržel. 

Jako poslední se dohrávala partie mezi Arnoštem Zemanem a panem Jalůvkou, kterou vyhrál Arnošt po zisku figury. 

Nic to však nezměnilo na tom, že Universita nás porazila 4,5:3,5 a tím jsme se podstatně přiblížil sestupu do KP2.

Lukáš Řehůřek 

 

—————

Zpět