Boršice 2016

18.09.2016 22:11

Po roční odmlce jsme se vypravili na turnaj do Boršic, tentokrát v sestavě s Reném, Gustavem a hostujícím Tomášem Fojtíkem. Tomáše jsme postavili na 1. šachovnici, já jsem hrál na 2., René na 3. a Gustav na 4. šachovnici. Turnaje se zúčastnilo 34 čtyřčlenných družstev, hrálo se na 10 dvoukol.

Po pohodovém prvním dvoukoule jsme se již ve druhém dvoukole utkali s vítězným Durasem, kterému jsme podlehli 2:6. Poté jsme však prohráli již jen se Slavií Kroměříž, která se umístila na 3. místě, a těsně s 3,5:4,5 s domácími Boršicemi, ostatní zápasy jsme vyhráli (kromě remízy se Starým Městem A).

Díky výhře v posledním kole s družstvem TJ Vlčnov, které bylo nasazeno jako číslo 3, jsme se umístili na krásném 6. místě, i když je smůla, že nám pouze půl bod skóre chyběl na 5. místo. Jedná se o nejlepší umístění Bystrce na tomto turnaji, Tomáš Fojtík se na 1. šachovnici osvědčil, uhrál 10,5 z 20 partií, já 12,5 bodu, René s Gustavem shodně 12 bodů z 20 partií.

Turnaj vyhrálo favorizované družstvo Durasu Brno A před Polužanem Prušánky a Slavií Kroměříž A.

Konečné pořadí 

Z našich hráčů hrál Libor Diviš za Tetčice, které turnaj pojali jako rozlučku s tímto velice sympatickým klubem, a Karel Glacner hrál za klub Boršice kombi. Při odjezdu z Boršic (pěkně velký stoupák) jsme zamávali z auta Karlovi, který jel na kole na svoji chalupu do Velehradu.

Na turnaji jsme se rovněž snažili najít posiliu pro naše Áčko v KP 2, nakonec se nám to podařilo, bude za nás hostovat Standa Messerschmidt. 

Lukáš Řehůřek

—————

Zpět