Černohorský soudek 2015

03.05.2015 22:02

3. května 2015 jsme se zúčastnili 17. ročníku přeboru čtyřčlenných družstev v rapid šachu v Boskovicích. Na turnaj jsme jeli poprvé, hráli jsme v sestavě já, René, Gustav a tata. Byli jsme nasazeni jako číslo 8 z 28 družstev, z nichž bylo několik družstev dětských. Z tradičních brněnských družstev se turnaje zúčastnil Duras Brno s Neklanem, Elenou a nerozlučnou dvojící Věžník a Menčík, která si v této sezoně zahrála za Duras B 1. ligu, a družstvo Lokomotivy Brno s pouze dvěma kmenovými hráči (Vykydal a Honzík Uhman), kteří doplnili sestavu o našeho Pavla Kopkana a kapitána Ořechova Pavla Kubáta.  

V 1. kole jsme hráli s ženským družstvem s názevem „DÁMY“, které jsme porazili 4:0. Po této výhře jsme ve 2. kole prohráli těsně s družstvem Bohemia Pardubice „A“. V dalších kolech jsme porazili dvě družstva dětí z Hlinska. Po dvou porážkách v řadě od družstev ze Zábřehu a domácího boskovického družstva jsme měli 3 výhry a 3 porážky. Díky závěrečnému finiši, ve kterém jsme zvítězili třikrát po sobě s družstvy z Jevíčka, Lipovce a Vyškova, jsme skončili na krásném 4. místě. Nejdůležitější a nejtěžší byla výhra s Vyškovem v posledním kole, kde po mé a Reného remíze o vítězství 3:1 rozhodla Gustavova a tatova výhra. Na 1. šachovnici jsem uhrál 7 bodů z 9 partií, René na 2. šachovnici  6,5 bodu, Gustav na 3. Šachovnici 7 bodů a tata uhrál solidní 4 body na 4. šachovnici. Společně s Durasem jsme měli nejlepší skóre (24,5 bodu). Celkovým vítězem turnaje se stalo družstvo Bohemia Pardubice „B“, na 2. místě se umístilo družstvo ze Zábřehu na Moravě, na 3. místě Duras Brno, konečné pořadí – viz odkaz 

https://chess-results.com/tnr169645.aspx?lan=5

Za 4. místo jsme dostali malý soudek piva.

Po turnaji jsme se krátce šli projít do židovské čtvrti v centru Boskovic a poté jsme v Brně viděli závěr šachového Majálesu, který se konal v hotelu Slovan.

Lukáš Řehůřek

 

—————

Zpět