Další porážka v KP 1

19.03.2014 11:32

V 9. kole krajského přeboru jsme opět prohráli, tentokrát s Vyškovem. Hosté z Vyškova nastoupili v základní sestavě, zatímco my jsme nastoupili s pěti hráči základní sestavy a třemi náhradníky. Z našich hráčů nastoupil poprvé v této sezoně Bohuš Skoumal a stal se tak již 15. hráčem z naší 18členné soupisky, který zasáhl do bojů v letošním ročníku KP 1.

Krátce po zahájení utkání skončily velmistrovskou remízou partie Kalendovský-Kupčík a Nikodém-Sládek. Nadšený jsem z těchto remíz nebyl, protože oba naši hráči měli bílé figury. Poté prohrál Petr Kučera bílými figurami s Jaroslavem Hejným. Petrovi se partie vůbec nepovedla, od zahájení tahal za kratší konec.                                                                                                                                                                      Následně jsem remízoval já s panem Rozumkem. Partie byla po celou dobu v rovnováze, po přechodu do vyrovnané koncovky s nestejnými střelci jsem přijal remízu. Krátce poté skončila remízou rovněž po vyrovnaném průběhu partie mezi Jurou Kubíčkem a panem Moučkou. Bohuš Skoumal na osmé šachovnici rozehrál dobře partii s Tomášem Mourycem, ve střední hře však Bohuš hrál příliš pasivně a partii prohrál.                              

Za stavu 4:2 pro hosty se dohrávaly poslední dvě partie mezi Davidem Holemářem a panem Pechem a mezi René Přibylem a panem Kejíkem. V jeden moment v obou partiích měli naši hráči výhodu. David se však dostal do časové tísně, v níž chyboval a ztratil figuru. Soupeř přesto akceptoval Davidovu nabídku na remízu, protože remíza zajistila Vyškovu vítězství v tomto utkání. René původně přivyhranou věžovou koncovku dokonce prohrál.

Celkově jsme prohráli s Vyškovem 2,5:5,5. Po této porážce jsme klesli na 10. místo v KP 1. V příštím kole nás čeká záchranářské utkání s TJ Znojmo a v posledním kole hrajeme s Adamovem. Musíme  alespoň v jednom z těchto utkání zvítězit, abychom měli šanci na záchranu v soutěži. Jinak nás sestup do KP 2 nemine, protože v posledním kole se utká SPgŠ + G Znojmo s Rudicí a některé z těchto družstev nás bodově předstihne.

Lukáš Řehůřek

—————

Zpět