Drtivá porážka s Hustopečemi

15.11.2015 21:51

V zápase 3. kola s Hustopečemi přijeli favorizovaní hosté v silné sestavě včetně extraligového Lukáše Kuchynky na první šachovnici. My jsme nastoupili bez Pepy Spodného, který měl v plánu hrát turnaj Open Brno, proto mě požádal, abych jej pro tento zápas do sestavy nedával, poprvé za naše Áčko nastoupil Jakub Ševčík. 

Jako první skončila partie na první šachovnici mezi mnou a Lukášem Kuchynkou, což jsem považoval za dobrý výsledek. Pak se dlouho bojovalo, pozice byly napínavé s výjimkou partie na 8. šachovnici, kde Pavel Kopkan stál hůře s Daliborem Mlénským. Pavel dobře vzdoroval, velká škoda je, že nevyužil momentu, kdy mohl partii jednoduše otočit a postavit dámu a hrát koncovku s dámou proti věži s třemi pěšci. Místo toho pozice přešla do prohrané věžové koncovky, kterou již nešlo udržet.

Bojovnou partii sehrál René s panem Uhmannem, partie skončila v koncovce s různobarevnými střelci, kde měl René pěšce více, ale nebylo možné pozici vyhrát. Dnes se partie vůbec nepovedla Arnoštovi Zemanovi, který stál celou partii s panem Urbame velice stísněně, o výsledku partie rozhodla Arnoštova hrubá chyba, po které ztratil jednotahově kvalitu. Jirka Sysel dnes podlehl matovému útoku Pavla Balšínka, musím uznat, že Pavel Balšínek sehrál partii bezchybně.  

Zklamaný jsem byl z dnešního výkonu Dana Gajdoše, který velice špatně hospodařil s časem, pak mu zbývalo pár minut na 20 tahů a partii s Milanem Markovičem prohrál. Petr Kučera hrál s Ivanem  Markovičem zajímavou partii, vyměnil dámu za věž a figuru a dostal se téměř do vyhrané pozice, moment výhry však propásl a v remízové koncovce nastavil věž. 

Kosmetickou úpravu výsledku udělal Jakub Ševčík, který porazil v koncovce pana Juráka a snížil debakl na konečných 2:6 pro soupeře. Stejný debakl jsme zaznamenalv minulém kole s TJ Znojmo, což není pro nás příjemné. 

Lukáš Řehůřek

 

—————

Zpět