Nevydařená sezona

13.04.2016 13:53

Letošní sezona se oběma našim družstvům vůbec nepovedla. Naše Áčko skončilo v KP 1 na předposledním místě. Výsledek posledního kola 2. ligy rozhodne o tom, jestli se udržíme v KP 1, nebo jestli spadneme do KP 2.

Po nepovedených úvodních pěti kolech, ve kterých jsme dostali 4 vysoké příděly od silných družstev ze Znojma, Vyškova a Hustopečí, se naše výsledky od ledna zlepšily. Vyhráli jsme vysoko 6:2 ve Veselí nad Moravou i s Vinohrady a ostatní 4 zápasy s Lokomotivou C, Univerzitou Brno, Jezdci Jundrov a Adamovem  byly velice vyrovnané, ale nezvládli jsme závěr ani jednoho z těchto zápasů. V každém z těchto čtyřech zápasů stačilo přitom velice málo a mohli jsme minimálně remízovat. Přitom remízou bychom se dostali před Vinohrady a podstatně bychom tak zvýšili šanci na záchranu v KP 1. Ale na kdyby se samozřejmě nehraje.

Naše Béčko se nekvalifikovalo do finálové skupiny č. 1 městského přeboru hlavně kvůli remíze v posledním kole základní skupiny s poslední Lokomotivou I. Ve finálové skupině číslo 2 jsme se umístili na 3. místě, tedy celkově na 10. místě z 15 družstev hrajících městský přebor.

Mrzí mě takový špatný výsledek, protože v minulých sezonách jsme patřili vždy mezi nejlepší družstva městského přeboru. Uvažuji o tom, že v příští sezoně odehraji pár zápasů na 1. šachovnici, abychom se probojovali do finálové skupiny č. 1.

Lukáš Řehůřek


—————

Zpět