Pohár bystrcké radnice 2015 - článek pro Bystrcké noviny

18.09.2015 12:16

V sobotu 12. září 2015 se ve Společenském centru uskutečnil již 21.ročník šachového turnaje O pohár bystrcké radnice. Turnaje se zúčastnilo 75 šachistů, které přivítal bystrcký starosta JUDr Tomáš Kratochvíl.

Lze konstatovat, že turnaj byl kvalitně obsazen, někteří hráči přijeli do Bystrce poprvé a navíc zdaleka např. nevidomý šachista Alibek Tokabayev z Kazachstánu, studující v ČR, Jan Soural z Prahy, dále vítěz velmistrovského Openu v Pardubicích z roku 1998 IM Milan Žurek z Olomouce, Radim Polák z Bohumína a další.

Hrálo se na 9 kol s tempem 2x20 min na partii. Vítězem turnaje se stal student VUT Brno Jaroslav Bureš, hrající za Mahrla Praha, přestože zaznamenal 2 porážky, a to s Janem Souralem a Kirilem Burdalevem , na druhém místě se umístil velmistr Petr Velička z ŠK HM Ostrava, na 3.místě Jan Soural z TJ Praha Pankrác a na 4.místě ukrajinský šachista Kiril Burdalev – student brněnské JAMU, všichni dosáhli 7 bodů. Alibek Tokabayev z Kazachstánu obsadil 8.místo se 6.5 body, což zaslouží obdiv.

Z bystrckých hráčů se nejlépe umístil Lukáš Řehůřek na 12. místě, a dále Daniel Gajdoš 22. místo, Jiří Kubíček 31.místo, Petr Alexandr 32.místo, Pavel Kopkan 35.místo, Tomáš Kacálek 43.místo, Jiří Řehůřek 48.místo, Štefan Kandalec 55.místo a Jiří Sup 60.místo.

V kategorii seniorů zvítězil Jan Uhmann z ŠK Hustopeče se ziskem 5,5 bodů, celkově 16.místo.

22. ročník tohoto turnaje se uskuteční v příštím roce opět druhou sobotu v měsíci září.

 

Jiří Řehůřek

předseda ŠK Bystrc Oilers, web oddílu: https://bystrcoilers.webnode.cz/

—————

Zpět