Přebor brněnských družstev v bleskovém šachu 2015 - doplněno o článek pana Kalendovského

21.05.2015 11:27

12. května 2015 se konal další ročník přeboru Brna v bleskovkách družstev. Na startu se sešlo 11 družstev. K favoritům patřily týmy Lokomotivy s Vojtou Plátem a třemi Kraťasy, Duras Brno a Moravské Slavie s GM Radkem Kalodem. My jsme hráli jsme ve stejné sestavě jako loni, akorát jsme si prohodili šachovnice. René hrál na 1. šachovnici, Petr Kučera na 2. šachovnici, já na 3. šachovnici a Gustav na 4. šachovnici.

Myslím, že všem se nám turnaj vydařil, Renému se podařilo porazit Vojtu Pláta. René uhrál 4 body z 10 partií se silnými soupeři (GM Radek Kalod, IM Petr Pisk…….). Petr uhrál solidních 5,5 bodu, já jsem měl 7 bodů a Gustav 6 bodů.

Celkově jsme skončili na spravedlivém 5. místě, 4 týmy před námi byli prostě silnější. Podařilo se nám porazit Duras A 2,5:1,5, s ostatními favority jsme prohráli, nejvíce s Jezdci Jundrov, se kterými jsme dostali příděl 4:0 jako odplatu za jejich Béčko, které jsme naopak porazili 4:0.

V turnaji zvítězila Lokomotiva Brno A (především díky 100% výkonu Karla Kratochvíla na 4. šachovnici) před Moravskou Slavií A a Jezdci Jundrov A, na 4. místě skončil Duras Brno A a 5. místo jsme obsadili my.

Po turnaji jsem zašel s většinou hráčů do blízké restaurace U Kadlece.

Výsledky jsou uvedeny v článku pana Kalendovského v odkaze. 

Bleskové přebory Brna 2015.pdf

 

Lukáš Řehůřek

—————

Zpět