Přebor brněnských družstev v bleskovém šachu

21.05.2014 11:13

20. května 2014 se konal přebor Brna v bleskovém šachu čtyřčlenných družstev, kterého se zúčastnilo 13 brněnských týmů. My jsme nastoupili ve stejné sestavě jako na jihomoravském kraje družstev v Jundrově, kde se nám dařilo, tj. ve složení já, Petr Kučera, René Přibyl, Gustav Nikodém a Daniel Gajdoš. 

V 1. kole jsme nastoupili proti jednomu z favoritů – týmu Duras Brno A, se kterými jsme prohráli vysoce 0,5:3,5. Poté však následovala šňůra šesti výher v řadě a remíza s ŠK 64 A. Průběžně jsme se pohybovali kolem 4. až 5. místa.

V závěru turnaje jsme měli těžký los v podobě družstev Moravské Slavie A, Jezdců Jundrov A a Lokomotivy Brno A. S Moravskou Slavii i Lokomotivou jsme prohráli, s Jezdci remizovali, čímž jsme se propadli na konečné 6. místo. Nehodnotím to ani jako úspěch ani jako neúspěch. Nedařilo se pouze Petrovi Kučerovi na  2. šachovnici, ostatní hráči našeho družstva hráli dobře.

V turnaji zvítězila Lokomotiva Brno A před Durasem Brno A a Moravskou Slavií A. Bramborovou medaili získali Jezdci Jundrov, 5. místo obsadil Duras Brno B.

Závěr turnaje byl zpestřen oslavou roční existence jundrovských jezdců, kteří na tuto počest objednali narozeninový dort s jednou svíčkou.

 

Lukáš Řehůřek

 

—————

Zpět