Překvapivé vítězství s Veselím nad Moravou

02.02.2016 18:36

V zápase s Veselím nad Moravou byli domácí favority, navíc nastoupili až na jednu výjimku v základní sestavě. Zato my jsme do Veselí nad Moravou přijeli s několika náhradníky. Jako první skončila velice zajímavá partie mezi Danem Gajdošem a Petrem Symerským.  Při zběžném pohledu na pozici to vypadalo, že Dan stojí na prohru, ale našel krásnou záchranu, po níž to byl naopak soupeř, který zachránil remízu věčným šachem. Pro Dana to byla druhá remíza věčným šachem řadě. Domácí šli do vedení po výhře Petra Trávníčka nad mým taťkou, je zajímavé, že Petr Trávníček jakožto jeden z nejlepších hráčů domácích hráčů, hraje až na 7. šachovnici. Pak jsem remízoval s Jakub Uřičářem a Pavel Kopkan porazil kapitána domácích pana Křížka. Pavel tentokrát zahrál partii moc pěkně. 

Stav zápasu byl 2:2 a šli jsme s taťkou na oběd. Věděl jsem, že máme zápas dobře rozehraný hlavně, protože Pepa měl kvalitu a pěšce víc a Jura Hrdina stál lépe. 

Když jsme se vraceli s taťkou z oběda, zahlédli jsme, jak již odjíždí auto Jury Hrdiny. Po příchodu do hrací místnosti se již dohrávala pouze partie Pepy Spodného s Petrem Vičarem, Pepa měl v koncovce stále kvalitu a pěšce více, ale soupeř se nápaditě bránil. Při pohledu na stav zápasu jsem byl velice příjemně překvapen, protože jsme vedli 5:2. Jura Kubíček porazil v aljechince Richarda Klennera, který proti nám nastoupil v mnoha zápasech a nevzpomínám si, že by byl v zápase proti nám poražen. Jura Hrdina porazil Romana Kusalíka a Arnošt v koncovce, která zpočátku vypadala vyrovnaně, zvítězil. 

V poslední partii Pepa zvítězil a spravil si tak chuť po zbytečné porážce z minulého kola s Jardou Veselým a celkově jsme zvítězili jednoznačně 6:2. Je hezké, že jsme dokázali uhrát tento výsledek i jako vítězné družstvo, protože jsme dostali v této sezoně již třikrát tuto nadílku od Hustopečí a obou znojemských družstev. 

Po výhře ve Veselí jsem se v tabulce posunulinul o jedno místo - z posledního na místo předposledního. Stále máme naději na záchranu av KP1 , tak ještě zkusíme zabojovat.

Lukáš Řehůřek

 

—————

Zpět