Sestup od KP 2 nás nejspíš nemine

23.03.2016 13:49

 

V 10. kole KP 1 jsme hráli těžký a napínavý zápas s Jezdci Jundrov, kteří nastoupili v silné sestavě včetně mistrů Petra Piska a Petra Buchníčka. Naše sestava naopak vznikala na tento zápas docela  komplikovaně. 

Úvod a bohužel i závěr zápasu byl velice podobný se zápasem s Lokomotivou C. Po rychlé remíze na první šachovnici jsme se ujali vedení - tentokrát po vítězství Pavla Kopkana nad Martinem Růžičkou. Pak se dlouho bojovalo, až Olin Šípek srovnal na 8. šachovnici po vítězství v bojovné partii s Mirkem Hruškou. Pak Arnošt Zeman nepochopitelně překročil čas, sice měl o něco horší pozici, se 4 minutami na hodinách se zamyslel a jeho myšlenka byla přerušen pádem praporku, to byla zbytečná prohra.  Potom Jura Kubíček remízoval se Standou Staňkem ve vyrovnané koncovce (Jura měl střelce a Standa hrající za Jezdce měl pro něj tradičního jezdce. Jakub Ševčík nakonec v koncovce remízoval s Broňou Chmelíčkem, i když na moji žádost několikrát odmítl nabídku remízy, avšak v závěrečné pěšcové koncovce již výhra nebyla možná.  

Za stavu 2,5:3,5 to vypadalo na konečný výsledek 4:4, protože Daniel Gajdoš měl jasně vyhranou pozici s panem Růžičkou a Pepa Spodný měl pěšce více s Petrem Buchníčkem, avšak jeho pozici nešlo hrát na výhru. Daniel Gajdoš nepochopitelně nepokryl hrozbu soupeře, který nastražil poslední léčku v prohrané pozic a dvěma minutami na hodinách, a rychle zatáhl a postavil si druhou dámu, načež dostal od soupeře dvoutahový mat. Poté nabídl Petr Buchníček Pepovi remízu a zápas jsme prohráli 3:5.

Poslední Lokomotiva D se k nám po výhře s Hustopečemi přiblížila na rozdíl jednoho bodu, takže budeme v posledním kole v Adamově hrát o to, jestli skončíme poslední, předposlední, nebo druzí od konce, zatímco Adamov bude hrát o postup do 2. ligy.

Lukáš Řehůřek


 

—————

Zpět