Těsná porážka s jundrovskými Jezdci

09.11.2014 18:19

Ve druhém kole krajského přeboru jsme se utkali s ambiciózním nováčkem - týmem jundrovských Jezdců.

Očekával jsem vyrovnaný zápas, což se potvrdilo.

Na první šachovnici partie mezi Davidem Holemářem a Petrem Piskem skončila poměrně rychlou remízou.   

Já jsem na druhé šachovnici podlehl Václavu Fialovi. Hráli jsme francouzskou obranu, po mé chybě v 18. tahu Václav pěkně zakombinoval zaútočil na mého krále, partie má pouze 22 tahů.

Na třetí šachovnici za nás poprvé nastoupila naše finská posila - Ville Ketola. Ville v bojovné partii udolal Antonína Seidla, který hrál přibližně od 20. tahu s minutou na hodinách.

Na čtvrté šachovnici remizoval Pepa Spodný remizoval s kapitánem hostů Michalem Šípkem. 

Na páté šachovnici remizoval Petr Kučera s Michalem Vávrou, který v minulé sezoně hostoval v KP 1 za náš tým. Petr získal brzy vyhranou pozici. Petr však partii do vítězného konce nedotáhl, Michal vyváznul věčným šachem a partie skončila remízou.

Nejbojovnější a nejdelší partie se hrála na šesté šachovnici mezi René Přibylem a Standou Staňkem. Standa získal za obětovaného pěšce silný útok na krále. René byl nucen obětovat kvalitu. Standa lado mohl ve 37. tahu pěknou kombinací zvítězit, místo toho partie přešla do přibližně vyrovnané koncovky Standovy věže a dvou pěšců proti Reného jezdci a třem pěšcům. Remíza v této partii hostům zajistila těsné vítězství v zápase.

Na sedmé šachovnici skončila partie mezi Jurou Kubíčkem a Tondou Továrkem rychlou remízou.

Na osmé šachovnici se hrála stejně jako na druhé šachovnici francouzská obrana. Jura Hrdina s černými figurami získal po zahájení lehce lepší pozici. O výsledku partie však rozhodla Jurova chyba v 23. tahu, čehož bílými hrající Olin Šípek využil a partii vyhrál.

V zápase jsme těsně podlehli jundrovským Jezdcům 3,5:4,5. Ve dvou partiích jsme podlehli černými ve francouzské obraně, za nás stav utkání zkorigoval bílými kameny Ville Ketola, zbývajících pět partií skočilo remízou.

Lukáš Řehůřek

—————

Zpět