3. kolo KP 1 s Lokomotivou B

26.11.2017 20:47

Zápas s Lokomotivou B začal očekávanou rychlou remízou Jana Kalendovského a Gustava Nikodéma. Potom jsme prohrávali poté, co v souboji dvou Danielů bystrcký Daniel Gajdoš přehlédl jednoduchý taktický obrat, vzal si otráveného pěšce a byl za to potrestán Danielem Markem. Za nás srovnal Jura Hrdina po výhře na Kamilem Khadashem.

Pak remízoval Standa Staněk s Ondřejem Šaršonem, Standa si sice v jednu chvíli pochvaloval, že má dvojici jezdců, jinak ale partie byla v přibližné rovnováze. Velkým zklamáním byla pro mne prohra Arnošta Zemana bílými na sedmé šachovnici s ratingově slabším soupeřem. Arnošt rozehrál partii velice špatně, přibližně od 12. tahu byl prohraný, musím uznat, že soupeřovi se partie povedla.

Poté srovnal René Přibyl po výhře nad Michaelem Kurešem. René měl v jeden moment dvě kvality navíc, pak jednu kvalitu vrátil docela nešťastně, ale i tak soupeře porazil v koncovce. Partie mezi Pepou Spodným a Vojtěchem Strakou se několikrát otočila po oboustranně nepřesné hře, až nakonec skončila remízou.

Za stavu 3,5:3,5 se o výsledku zápasu rozhodovalo na první šachovnici mezi mnou a Jardou Veselým. Jarda rozehrál svou tradiční fancouzskou, hrál docela rychle.  Partie dospěla do koncovky se čtyřmi střelci, ve které jsem měl o pěšce více. Nakonec se mi podařilo výhodu pěšce uplatnit, partie i zápas skončily remízou.

Lukáš Řehůřek  

 

—————

Zpět