Pohár bystrcké radnice 2021

12.09.2021 20:01

Dne 11. 9. 2021 se konal 27. ročník Poháru bystrcké radnice. Tento ročník byl v mnoha ohledech nový - rozhodčím byl Jarda Bureš,  navýšili jsme cenový fond, zkrátili jsme časový limit z 20 na 15 minut a pohár pro vítěze se stal neputovním.

Turnaj si přišlo zahrát 75 hráčů, což mně příjemně překvapilo, protože je v minulých letech hrálo turnaj mezi 50 a 60 hráči. 

Úvodní slova se ujal můj táta, který hráče informoval, že mě předává na starost pořádaní turnaje od příštího ročníku a pozici předsedy v našem šachovém klubu. 

Turnaj samotný proběhl celkem hladce podle časového plánu, i když rozhodčí musel řešit poměrně hodně sporných situací. K favoritům turnaje patřili zejména několikanásobní vítězové Neklan Vyskočil a David Holemář a také František Vrána.

Vítězem turnaje se stal František Vrána ze Starého Města, na druhém místě se umístil Neklan Vyskočil z Durasu Brno a na třetím místě skončil po skvělém výkonu Pavel Kubíček z Orla Ořechova, všichni získali 7 bodů z 9.

Dále se umístili Filip Nezval z Durasu Brno na 4. místě, na 5. místě  skončil Ladislav Urrbanec.

Z hráčů Bystrce Oilers jsem se umístil nejlépe já na 12. místšě, Lukáš Sikora na 26. místě, René Přibyl na 33. místě, Petr Alexandr na 42. místě, taťka (byl omylem nasazen při registraci jako Karel Řehůřek) na 46. místě a Karel Glacner na 51. místě.

Konečné pořadí

Fotogalerie

Chtěl bych poděkovat Jardovi Burešovi za spolupráci, který se ujal funkce rozhodčího turnaje, a také za to, že vzal šachový materiál a napsal článek na stránky Jihomoravského šachového svazu

 

Příští (již 28.) ročník se bude konat druhou sobotu v září 2022.

P.S 

Po turnaji měli hráči možnost zajít na přehradu, kde se konala oslava 75. výročí od založení Dopravního podniku města Brna, v rámci oslav sehrál Davida Navara simultánku na deseti šachovnicích. Davida jsem na přehradě pouze zahlédl, když kolem mne proběhl, protože spěchal na vlak do Prahy. 

Lukáš Řehůřek 

 

—————

Zpět