Pohár bystrcké radnice - od roku 2021 si vítězové ponechají pohár

16.09.2020 13:55

Po ukončení turnaje se mě zaměstnanec Společenského centra zeptal, kde se nachází Pohár, aby na něj mohl vylepit štítek letošního vítěze Jakuba Půlpán. Pohár byl téměř nový, pouze na něm byla cedulka se jménem vítěze z roku 2019, což byl Vojta Plát. Napadlo mě, že s pohárem omylem odjel letošní vítěz Jakub Půlpán vlakem do Pardubic.

Na Jakuba telefonní kontakt nemám, požádal jsem proto Jardu Bureše, aby Jakuba kontaktoval prostřednictvím Facebooku. Jarda kontaktoval Jakuba Půlpána, který potvrdil, že má pohár skutečně u sebe ve vlaku. Jakub poté napsal taťkovi, že pohár přiveze v říjnu do Brna, až se bude hrát extraliga. Jardovi bych chtěl poděkovat o pomoc s organizací turnaje a zapůjčení několika digitálních hodin na turnaj.

V pondělí po turnaji však zavolali taťkovi ze Společenského centra a informovali ho, že budou od příštího roku dávat k dispozici každý rok nový pohár, a nebudou již muset lepit na pohár štítky s vítězem. 

Jednalo se o třetí pohár v historii turnaje. Oba předchozí poháry vyhrál Neklan Vyskočil za trojnásobné vítězství v turnaji.

Jako bonus k neputovnímu poháru jsme se s taťkou domluvili, že od příštího ročníku navýšíme cenový fond turnaje.

Tímto bych chtěl všechny příznivce šachu srdečně pozvat na příští ročník turnaje, který se uskuteční v září 2021.

 

Lukáš Řehůřek

  

—————

Zpět