Jm KP I. - Olejáři půlmistrem

16.01.2013 13:14

Z webu JmŠS 9.12.2012.

Poslední letošní kolo jihomoravského KP I. vyneslo ze vzájemného souboje s Tetčicemi k půlmistrovskému titulu ŠK Bystrc Oilers - blahopřejeme! Bystrčtí také jako jediní vyztužili sestavu pro jarní boje, ale až na deváté desce, takže rozložení sil v soutěži se nijak nemění.

V Tetčicích dnes hrál druhý s prvním a jít do čela domácí nováček, bylo by to největší překvapení soutěže. Bohužel domácím zklamaly poslední dvě desky, kde měly být jejich šance nejvyšší. Naopak vpředu se nováček držel - Josef Hladík půlil s FM Davidem Holemářem,

 

mladý Radek Přibyl s Lukášem Řehůřkem a Martin Tláskal dokonce porazil Reného Přibyla.

 

 

Na dalších třech deskách byly opět půlky a tak o podzimním mistrovi rozhodly prohry nejzkušenějších domácích borců Josefa Kolka a Libora Diviše s Jiřím Hrdinou a Jiřím Řehůřkem. ŠK Tetčice - ŠK Bystrc Oilers 3,5 : 4,5.

 

V salónku tetčického Hotelu U Crlíků zapsal svou oblíbenou remízu i Jan Kalendovský.

Podobně vyrovnaný průběh mělo utkání ŠK 64 Brno s Lipovcem. Prvních šest desek remis, na posledních dvou zúročili převahu Ela Václav Chládek s Jaroslavem Binderem a Tomáš Fojtík s Janem Masaříkem. Celkově ŠK 64 Brno - Garde Lipovec 3 : 5. Hosté z Lipovce tak udržují kontakt s čelem tabulky, aktuálně jsou druzí. Domácí Zbrojováci udržují kontakt se středem tabulky , ačkoliv počet tří vyhraných partií ze čtyř kol by je měl řadit kamsi zcela jinam. To jsou věci...

Neuvěřitelný výprask 1 : 7 dostal Duras Brno C od Lokomotivy Brno C. Hosté vyškolení minulou blamáží s vlastním B družstvem nastoupili v nejsilnějším složení, ale že za Duras uhrají půlky jen FM Miroslav Jurka a Petr Mlýnek na prvních dvou deskách a zbytek skončí 0 : 1, to nemohl čekat ani ten největší domácí pesimista.

Jen o něco lépe než Duras dopadlo Znojmo v Ořechově. Domácí Orli si sice zapomněli zkontrolovat úvodní zprávu a až ve čtvrtek večer s hrůzou zjistili, že začínat se má už v 9:00 a nikoliv v deset, jak jsou v Ořechově zvyklí, ale pak se vzepjali k famóznímu vzletu a na prvních třech deskách přehráli hosty 3 : 0. Čtvrtou výhru přidali vzadu, žádnou partii neprohráli celkově tak Znojmu nadělili neuvěřitelných 6 : 2.

Derby Lokálek D a B skončilo 2,5 : 5,5 a byla to tak trochu hra na jednu branku. "Domácí" představili hodně prořídlou sestavu, zatímco hostující mladíci byli kompletní včetně o něco starších, ale o to údernějších zbraní ve druhé půli sestavy (František Vykydal, Tsvetoslav Tsenov) a tak nebylo o výsledku pochyb. Lokálka D zůstává bez bodu poslední a její vyhlídky na záchranu jsou stále temnější. Zato Lokomotiva B je třetí a může zcela reálně promluvit do bojů o postup.

V souboji nováčků prohrál Hodonín s Vyškovem 3 : 5. Na první desce porazil Michal Provazník Františka Kejíka, ale to bylo od domácích vše. Hodonín tak trochu přimrzá ke dnu tabulky a po příštím kole v Bystrci to těžko bude lepší. Na vyškovských stránkách si přečtěte o bodech, které "Nepadaly z nebe, ale z dobré hry našich playerů..."

Příští kolo je až za rok . Vedoucí trojka bude chtít upevnit svou pozici v čele, což povede i k upevnění pozic týmů na posledních místech. Ty mají obtížné vylosování i dalším kole a tak to vypadá, že se role otloukánků hned tak nezbaví.

—————

Zpět


Diskuse k článku:

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.