Olejáři dobyli Olexův memoriál

31.12.2018 11:08

Olexova memoriálu, který se pravidelně hrává o vánočních svátcích, se zúčastnili 3 bystrčtí olejáři - Daniel, René a Tomáš Kacálek. Podle startovní listiny bylo jasné, že Daniel a René budou patřit k favoritům turnaje. Překvapením turnaje se stal Tomáš, o kterém vím, že šachu rozumí, ale nikdy jsem ho neviděl uhrát takový skvělý výsledek jako na Olexově memoriálu.

Od začátku turnaje se bystrcké trio seřadilo na předních příčkách, Daniel porazil Reného i Tomáše a bez problémů zvítězil v turnaji. 

Na druhém místě se umístil Tomáš, který sice prohrál s Reném i Danem, ale všechny ostatní soupeře porazil a obsadil skvělé druhé místo. Vzhledem k Tomášově elu (FIDE 1555 a národní 1737) je jeho výkon v turnaji 2037 neuvěřitelný. Budu moc rád, když bude takovéto výkony předvádět i v soutěži družstev.

Na třetím místě se umístil René, který po porážce v 5. kole od Daniela zvítězil v 6. kole po velkém boji s panem Šnorkem. V 7. kole však již nebojoval a po remíze se slabším soupeřem doufal v 2. místo v turnaji, které mu však sebral Tomáš po výhře s panem Švestkou.

Na dalších místech se umístili 4. Michael Věžník, 5. Petr Krejčí, 6. Milan Šnorek.....10. Josef Spodný.

Celkem hrálo 25 účastníků.

Výsledky

—————

Zpět