Pohár bystrcké radnice 2023 - článek z Facebooku

18.09.2023 19:41

V neděli 10. 9. 2023 se konal ve Společenském centru v Bystrci 29. ročník Poháru bystrcké radnice, turnaj se hrál současně jako 1. ročník Memoriálu mého táty, pana Jiřího Řehůřka, který zemřel letos v únoru. 

Turnaje se zúčastnilo 96 hráčů, což je třetí nejvyšší účast v historii turnaje a nejvyšší účast na šachových turnajích, které se letos hrály v Brně, což mě na jednu stranu těší, na druhé straně si uvědomuji, že kapacita sálu Společenského centra byla při tak vysokém počtu účastníků plně vytížena. 

Turnaj zahájila úvodním slovem moje máma Irena Řehůřková se vzpomínkou na mého tátu, který organizoval předchozí ročníky turnaje. 

Vítězem turnaje se stal favorit turnaje Vojtěch Zwardoň z Beskydské šachové školy se ziskem 8 bodů z 9 partií, na druhém místě se umístil Jaroslav Bureš ze Slavie Kroměříž (7,5 bodů) a na třetím místě Pavel Kubát z Orla Ořechov se 7,5 body z 9 partií.

Mně se podařilo dotáhnout na 4. místo díky výhrám v posledních třech kolech turnaje, z dalších hráčů našeho klubu se umístil Lukáš Sikora na 7. místě, Michal Kalod na 28. místě, Petr Alexandr na 33. místě, Jaroslav Zemánek na 44. místě a Karel Glacner na 63. místě.

Chtěl bych poděkovat rozhodčímu turnaje panu Miroslavu Hurtovi, Jardovi Burešovi a a Michalu Šípkovi za zapůjčení šachových souprav, Michalovi Věžníkovi za fotky z turnaje.

Příští ročník turnaje se bude konat v září 2024, bude se jednat o jubilejní 30. ročník Poháru bystrcké radnice a 2. ročník Memoriálu Jiřího Řehůřka. 

Konečné pořadí je uvedeno v odkaze

chess-results.com/tnr817796.aspx?lan=1&art=1&turdet=YES&flag=30

Lukáš Řehůřek 

—————

Zpět