Článek pro Bystrcké noviny

10.09.2012 22:04

V sobotu 8.září 2012 se ve Společenském centru uskutečnil již 18.ročník šachového turnaje O pohár bystrcké radnice. Turnaje se zúčastnilo 68 šachistů, které přivítal vedoucí kulturní komise ÚMČ Brno-Bystrc Vladislav Pokorný.

Turnaj se hrál se na 9 kol s tempem 2x20 min na partii. Poprvé v historii turnaje se podařilo zvítězit hráči hrajícímu za bystrcký šachový klub, a to Davidu Holemářovi, který získal celkem 7,5 bodu. Na druhém místě se umístil loňský vítěz Josef Kratochvíll z ŠK Caissa Třebíč, na třetím místě skončil favorit turnaje Jan Bernášek z Rapidu Pardubice a na čtvrtém místě Vojtěch Zwardoň z Beskydské šachové školy.     

Z hráčů hrajících za domácí ŠK Bystrc Oilers se dále nejlépe umístil Lukáš Řehůřek na 12.místě. Další umístění bystrckých hráčů : René Přibyl 22.místo, Petr Kučera 25.místo, Jan Kalendovský 27.místo, Jan Píše 29.místo, Jiří Sup 44.místo, Tomáš Kacálek 45.místo, Jiří Řehůřek 52.místo, Radoslav Sapák 53.místo a Štefan Kandalec  54.místo.

V kategorii seniorů zvítězil Vladimír Štefl – celkově 15. místo a  kategorii juniorů do 18.let vyhrál talentovaný, čtrnáctiletý Vít Kratochvíl z TJ Náměšť nad Oslavou – celkově 20.místo.

Občerstvení na turnaji ke spokojenosti šachistů zajistila restaurace u Šťávů.  

19.ročník tohoto turnaje se uskuteční v příštím roce opět druhou sobotu v měsíci září.

 

 Jiří Řehůřek

 předseda  ŠK Bystrc Oilers, web oddílu:  https://bystrcoilers.webnode.cz/

—————

Zpět


Diskuse k článku:

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.