Přebor Brna v bleskovém šachu čtyřčlenných družstev

27.05.2011 10:06

 

Přeboru Brna se zúčastnilo 13 družstev, z nichž 2 byla družstva Bystrce Oilers. Dále se turnaje zúčastnila 4 družstva Lokomotivy, 3 družstva Durasu, Moravská Slavie a ŠK 64 byly zastoupeny po       2 družstvech.  Je škoda, že ostatní brněnská družstva se přeboru nezúčastnila, startovní pole mohlo být pestřejší.

Pořadí na prvních třech místech se shoduje s výsledkem Poháru JmŠS v bleskovém šachu, které se konalo v dubnu ve Vyškově. Zvítězila Lokomotiva B (oproti přeboru ve Vyškově nahradil v sestavě  vítězného družstva Mirek Pakosta Milana Kratochvíla) před Durasem A a před Lokomotivou A (kapitán Michal Šípek ponechal sestavu, ve které hrál se třemi zkušenými matadory, ve stejném složení jako ve Vyškově).     

Našemu áčku se nadvládu těchto tří družstev nepodařilo narušit. Skončili jsme na 4. místě. Hráli jsme v sestavě David Holemář, René Přibyl, Lukáš Řehůřek a Gustav Nikodém. Do posledního kola jsme bojovali o 3. místo, nakonec nám však uniklo o 1,5 bodu.  I tak se jedná o nejlepší historický výsledek Bystrce v tomto přeboru a vylepšení umístění oproti turnaji ve Vyškově o jednu příčku. Naše béčko v pětičlenné sestavě Jiří Hrdina, Tomáš Kacálek, Jiří Řehůřek, Karel Glacner a Jiří Sup skončilo na 11. místě.

Konečné výsledky a fotky z přeboru jsou na stránkách Lokomotivy Brno

 

Lukáš Řehůřek

—————

Zpět


Diskuse k článku:

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.