Těsná prohra s Loko C

17.01.2016 16:10

Zápas 6. kola s Loko C se pro nás vyvíjel velice dobře poté, co jsem rychle remizoval s Benediktem Hofírkem a Arnošt porazil Martina Paulíka. Dostali jsme se tak do vedení, což je v tomto ročníku pro nás nezvyklá věc. Pozice na ostatních šachovnicích pro nás vypadaly také příznivě s výjimkou pasivní pozice Reného Přibyla.

Mirek Hruška se na 8. šachovnici zbytečně obával zápletek po výměně dámy za soupeřovy dvě věže a přijal nabídku pana Kalendovského na remízu s tím, že pozice Pepy Spodného s Jarouškem Veselým a Pavla Kopkana s Tomášem Jurigou byly přivyhrané. Výsledek těchto dvou partií rozhodl o výsledku zápasu v náš neprospěch, protože Pepa nepochopitelně odmítl dobrat figuru zdarma a místo, aby partii jednoduše vyhrál, tak partii prohrál. Zajímavosti bylo, že Jaroušek odmítl Pepovu překvapivou nabídku na remízu v pozici, ve které měl dva pěšce méně, navíc ztrácel figuru, protože si zkrátka chtěl zahrát. Díky této odvaze partii vyhrál. 

Jakub Ševčík měl černými s panem Vykydalem v zavřené sicilské lepší pozici, podle mého názoru dal partii zbytečně za remízu. Remízou skončila také partie Dana Gajdoše s Karlem Kratochvílem, Dana musím za dnešní výkon pochválit,zahrál dobře, Karel vynutil remízu věčným šachem. 

René horší pozici solidně bránil, měl pěšce více, pak ale přehlédl taktický  motiv a ztratil figuru a tím partii prohrál.  

Poslední  skočila partie mezi Pavlem Kopkanem a Tomášem  Jurigou za stavu 4:3 pro hosty. Pavel získal lepší pozici , mohl dobrat kvalitu, místo toho si vzal pěšce, Tomáš partii vyrovnal a nakonec mohl partii i vyhrát, ale nakonec remíza stačila hostům k těsnému vítězství 3,5:4,5.

Dnešní porážka mě hodně mrzí, protože jsme hodně partií zbytečně pokazili. 

Lukáš Řehůřek 

—————

Zpět